Afbeelding

Hoogezand pakt drie belangrijke punten tegen Winsum

Sport

HOOGEZAND - Voetbalvereniging Hoogezand heeft zaterdag drie belangrijke punten behaald in de thuiswedstrijd tegen Winsum door met 1-0 te winnen.

Het team van trainer Fred de Boer stond tot dit weekend op een gedeelde eerste plaats in de eerste klasse F van de KNVB. Hoogezand-trainer Germain Beck was verhinderd in verband met zakelijke verplichtingen. Zijn rol werd overgenomen door Hiwa Barani en teammanager Dick Bosschieter.

De eerste helft op sportpark De Kalkwijck ging redelijk gelijk op en het was dan ook niet verwonderlijk dat de ruststand 0-0 was. In de tweede helft stond er een iets gedurfder en aanvallender Hoogezand in het veld, maar tot echte kansen kwamen beide ploegen niet. Iedereen langs het veld en op de tribune ging er al van uit dat er niet meer zou worden gescoord en dat de wedstrijd in de bekende brilstand zou eindigen, wat misschien ook wel de juiste uitslag zou zijn geweest. Maar in de 86e minuut was daar een enorme uithaal van Joran van Zwol en werd het toch nog 1-0 voor de thuisploeg.

Een belangrijke ‘driepunter’ voor Hoogezand, dat door dit resultaat is opgeklommen naar de zesde plaats. Op zaterdag 12 november volgt een uitwedstrijd tegen Broekster Boys uit Damwoude.