Afbeelding

VV Hoogezand met 2-1 onderuit tegen Oranje Nassau

Sport

GRONINGEN - Het eerste team van voetbalvereniging Hoogezand heeft zaterdagmiddag met 2-1 verloren van Oranje Nassau uit Groningen.

Op sportpark Coendersborg begon het Oranje Nassau van trainer Erwin Heerlijn voortvarend aan de wedstrijd, waardoor Sebastiaan Wollinga en Mart Bloeming alle zeilen moesten bijzetten. In de 39e minuut moesten de gasten met tien man verder na een directe rode kaart voor Heine Uuldriks. In de slotminuut van de eerste helft werd het 1-0 voor de thuisploeg door een doelpunt van Rick Wiersma. Dat was ook meteen de ruststand.

In de rust greep Hoogezand-trainer Gemain Beck in en volgde er een dubbele wissel: Gezienus van Iren en Tobias van de Berg bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Asraf Hezam en Joran van Zwol. Toch was het drie minuten na rust weer Oranje Nassau dat scoorde: Thomas Careman schoot een vrije trap fantastisch in de kruising. In de 70e minuut wist Hoogezand wat terug te doen via een doelpunt van Justin Slot, die het als vervanger van Heine Uuldriks prima deed. In de 78e minuut ging een vrije trap van Mart Bloeming maar rakelings naast. Gescoord werd er echter niet meer. In de 93e minuut wist keeper Rick Jungman Hoogezand nog wel te behoeden voor een grotere achterstand.

Op zaterdag 5 november speelt Hoogezand een thuiswedstrijd tegen Winsum dat op bezoek komt. Dit team staat momenteel gedeeld eerste. Hoogezand is terug te vinden in de onderste regionen van de ranglijst op de elfde plaats.