Afbeelding

Muzikale theatervoorstelling in Kielzog Theater

Algemeen

HOOGEZAND - Na een stijf uitverkocht premièreweekend start de muzikale theatervoorstelling Staait n Bisschop veur Stad met haar tour. De nieuwe grote productie van Theatergroep WAARK is op donderdag 27 oktober te zien in het Kielzog Theater in Hoogezand. 

De voorstelling is een muzikale theatervoorstelling in het Gronings met grote verhalen van bekende en onbekende mensen tijdens het beleg van Groningen door Bommen Berend. Een luchtige voorstelling vol liefde, intriges, spanning en humor in een historisch decor. De voorstelling is voor iedereen toegankelijk. Ook als je niet uit Groningen komt of geen Gronings verstaat is het verhaal goed te volgen. Just Vink heeft de voorstelling geschreven en geregisseerd en Ben Smit heeft de vertaling naar het Gronings op zich genomen. De voorstelling wordt gespeeld door Arend Lommert, Johan Patje, Indy-Lynn de Haan, Erik Bulthuis, Sytze Doornbos, Annet van der Laan, Moyra Ruiter en Cor Boer. De voorstelling heeft nog 32 speeldata door Groningen en Drenthe. 

Enthousiast en trouw publiek
Al bijna vijftig jaar lang zijn de theatervoorstellingen van WAARK te zien in vele theaters en buurthuizen in Stad en Ommeland. Frannie Homburg: “Vanuit de vele Groninger dorpen horen we enthousiaste geluiden. WAARK is in veel dorpshuizen een goede bekende, we bestaan al bijna vijftig jaar. En we zijn niet alleen bekend in Groningen trouwens! Ook in Drenthe hebben we trouw publiek dat uitziet naar onze nieuwe theaterproductie.”

De voorstelling begint om 20.15 uur. Voor meer informatie en kaartverkoop kan men terecht op www.waark.nl/speellijst.