Directeur Ids Dijkstra van het Kielzog Theater: ,,We hebben het goed gedaan.'' (foto: Kielzog)
Directeur Ids Dijkstra van het Kielzog Theater: ,,We hebben het goed gedaan.'' (foto: Kielzog)

Groei Theater Kielzog betekent zoeken naar meer ruimte

Algemeen

HOOGEZAND - Bij Theater Kielzog in Hoogezand gaat het al jaren goed en ook na de coronajaren groeit het Kielzog gewoon door. 

Vanwege ruimtegebrek wordt een aantal dans- en theatercursussen inmiddels verzorgd in de Vredekerk. Door de toename van evenementen en projecten in het basisonderwijs wordt nu ook het kantoor van Kielzog te klein, volgens directeur Ids Dijkstra. ,,Het wordt hoog tijd dat we op zoek gaan naar meer ruimte’’, zegt hij.

Het cursusseizoen is nu opgestart en de inschrijvingen voor het nieuwe cursusseizoen zijn binnen. Conclusie: de Kielzog-kunstwerkplaats is opnieuw gegroeid, zowel in het aantal cursussen als het aantal cursisten. ,,De keramiekcursussen lopen al jaren goed. Er zijn inmiddels vijf verschillende keramiekcursussen. Bestaande cursisten blijven doorgaan en er komen elk seizoen nieuwe cursisten bij’’, aldus Dijkstra. Ook de theater- en danscursussen lopen goed. Naast het bestaande aanbod wordt er nu ook ook HipHop en Breakdance aangeboden. 

Geen prijsverhoging
Er komen geen prijsverhogingen. Dijkstra: ,,We zijn ons bewust van de economische situatie. De prijzen voor kinderen zijn daarom gelijk gebleven en de overige les-, cursus- en kaartprijzen zijn minimaal verhoogd.’’ Lage inkomens komen overigens in aanmerking voor financiële ondersteuning voor het aanbod via het Meedoenfonds en Jeugd Sport en Cultuurfonds.

Het Kielzog organiseert steeds meer evenementen en projecten in de regio en breidt op verschillende vlakken uit. De dans- en theaterlessen die normaal plaatsvinden in de Kalkwijck worden vanwege ruimtegebrek nu verzorgt in de Vredekerk. ,,We hebben het goed gedaan in de afgelopen crisisjaren en hebben er vertrouwen in dat we blijven groeien. Dat betekent wel dat er een oplossing moet komen voor het ruimtegebrek. We zijn daarom verkennend overleg met de gemeente op zoek naar extra of andere ruimte voor met name de kunstwerkplaats en de koren’’, aldus de Kielzog-directeur.