Burgemeester Hoogendoorn dirigeert het orkest tijdens de Maestro-avond in (foto: Fanfarecorps HS)
Burgemeester Hoogendoorn dirigeert het orkest tijdens de Maestro-avond in (foto: Fanfarecorps HS)

Bekende Groningers betreden de bok tijdens Maestro

Algemeen

HOOGEZAND - Vier bekende inwoners van de provincie Groningen zijn zaterdagavond de uitdaging aangegaan om voor het eerst van hun leven als dirigent een orkest te leiden. 

Dat deden ze tijdens het Maestro-concert dat Fanfarecorps HS uit Hoogezand-Sappemeer organiseerde in de Vredekerk in Hoogezand. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen, weervrouw Harma Boer, RTV Noord-presentator Erik Hulsegge en zangeres Wia Buze beklommen de bok om onder toeziend oog van dirigent Heerko Koops en het publiek het orkest te dirigeren. In het avondvullende programma dat gepresenteerd werd door zanger Maarten Peters lieten zij zich van een hele andere kant zien. Naast het dirigeren door de BG’ers werd het programma gevuld door het orkest en enkele nummers van Maarten Peters, zowel solo als begeleid door het fanfarekorps.

Het idee voor het Maestro-concert is afkomstig van korpslid Freddy Huizeling. ,,Hij had dit idee al heel lang in het hoofd en toen in het voorjaar duidelijk werd dat we weer wat meer mochten gaan doen, zijn we met de voorbereidingen begonnen’’, zegt voorzitter Dorien Bakema. ,,We hebben Freddy alle ruimte gegeven om dit op poten te zetten en namens de vereniging de kandidaten te benaderen. Ze waren allemaal meteen enthousiast, maar hadden later ook wel iets van: ‘Waarom hebben we hier niet langer over nagedacht?’ Het is echter wel mooi om te zien hoe ze allemaal uit hun comfortzone zijn gestapt.’’ Een winnaar was er zaterdagavond niet. ,,Het ging vooral om de eer, maar ze hebben er allemaal wel een echte show van gemaakt.’’ En hoewel het een succesvolle avond is geweest, blijft het volgens de voorzitter waarschijnlijk toch een eenmalig evenement. 

Nu het Maestro-concert achter de rug is, betekent dat niet dat de muzikanten van het fanfarekorps op hun lauweren kunnen gaan rusten. Op vrijdag 30 december staat wederom een groot optreden gepland in Theater Kielzog in Hoogezand. Dan geeft het orkest voor de vijfde keer een Goud van Oud-concert, waarbij nummers uit de Top 2000 en eigen werk worden gespeeld. Gastmuzikant is dit jaar singer-songwriter Jan-Henk de Groot.