Paulien Breurken; ,,Mensen hebben er weer zin in.
Paulien Breurken; ,,Mensen hebben er weer zin in."

Kaartverkoop Kielzog boven niveau vóór corona

Algemeen

HOOGEZAND - De kaartverkoop voor het nieuwe theaterprogramma van het Kielzogtheater dat nu enkele weken online staat gaat zó goed dat er zelfs meer reserveringen worden gedaan dan voor de coronaperiode.

De kaartverkoop loopt dus als een trein, met dit seizoen zelfs meer verkochte kaarten dan in het laatste ‘normale’ theaterseizoen rond hetzelfde moment. Dat de verkoop zo goed gaat is best bijzonder, vindt controller bij Kielzog Janet Mooi. ,,Wij hebben geen last van opstartproblemen. Integendeel. We hebben ruim 7 procent meer kaarten verkocht dan in dezelfde periode van het laatste seizoen voor de crisis. En dat seizoen was het beste theaterseizoen ooit. Dit seizoen lijkt dat te overtreffen.”

Paulien Breurken van de ticketverkoop en reserveringen bij het Kielzog heeft het er maar druk mee en daar is ze blij mee. ,,De afgelopen tijd hebben we vaak voorstellingen moeten verplaatsen. Kaarten verkopen is natuurlijk veel leuker. De mensen hebben er weer zin in en dat geeft energie.”

De voorstellingen die snel verkopen, zijn de voorstellingen waarvan het verwacht werd. Jandino is een grote naam en de Troubadoers XXL, TikTok Tammo en Pieter Derks staan ook in de top 10. Met ruim 120 voorstellingen programmeert het Kielzog de theaterzaal het hele seizoen vol. Nieuw bij het Kielzog zijn theatercolleges met onder andere Brainpower over hiphop, William Rutten over fotografie en Gerlof Meijer over strafrecht. Ook is Americana dit seizoen breed vertegenwoordigd in het programma. Cultuurpodium VanSlag uit Borger programmeert dit seizoen (inter)nationale Americana-artiesten in het Kielzog. De prijzen van de kaarten zijn nagenoeg gelijk gebleven. Daarbovenop geldt tot en met 15 juli voor de meeste voorstellingen 10 procent vroegboekkorting.