Het Bolotny Trio begeleidt Beno Hofman op zondag 27 juni bij zijn verhalen over Joden in Groningen.
Het Bolotny Trio begeleidt Beno Hofman op zondag 27 juni bij zijn verhalen over Joden in Groningen.

Vol zomerprogramma bij het Kielzog Theater

Algemeen

HOOGEZAND - De theaterzalen mogen weer open. Het reguliere theaterprogramma start dit jaar in oktober, maar voor wie niet kan wachten: het Kielzog in Hoogezand heeft ook deze zomer veel te bieden. 

Zoals ‘Terras Theater’ met Marco Bonisimo op zaterdag 26 juni. Topjongleur Marco Bonisimo vertelt en jongleert het verhaal van de Kleine Prins van schrijver Antoine de Saint-Exupéry. Een filosofisch verhaal over de zoektocht naar vriendschap met andere mensen en met jezelf. De aanvang van deze voorstelling is om 14.00 uur.

De bewogen Joodse geschiedenis is doordrenkt met muziek. Beno Hofman, ‘het geheugen van Groningen’ vertelt op zondag 27 juni vanaf 15.00 uur intrigerende en persoonlijke verhalen over Joden in Groningen, waarin de Joodse muziek een hoofdrol speelt. Sergei Bolotny (viool), Don Hofstee (gitaar) en Tim Nobel (contrabas) begeleiden Hofman met eigen composities. Het Bolotny Trio brengt een concert met klezmermuziek en andere Joodse composities.

Stageband Jazz Orchestra verzorgt op dinsdag 29 juni (aanvang 20.15 uur) een avondvullende suite gecomponeerd door Marco Kerver, die het mentale aftakelingsproces beschrijft die de ziekte ­Alzheimer­ teweeg ­brengt.­ Stageband Jazz Orchestra bestaat uit achttien gedreven musici die het muzikale avontuur opzoeken.

Naast voorstellingen en concerten organiseert het Kielzog ook andere activiteiten in Midden-Groningen. De expositie ‘Mijn Wereld’ staat verspreid over de gemeente. In de zomervakantie kunnen jongeren terecht in het Doe Museum in de theaterzaal en op meerdere locaties kunnen ze meedoen met ‘Maak Kunst Mee’: gratis workshops voor kunst, muziek en meer.

Voor meer informatie en voor het reserveren van kaarten: www.kielzog.nl.