Krzysztof Groen verzorgt de muziek tijdens de vijfde editie van Woordtalenten.
Krzysztof Groen verzorgt de muziek tijdens de vijfde editie van Woordtalenten.

Korte verhalen, gedichten en muziek in Hotel Faber

Algemeen

HOOGEZAND - Woordtalenten, hét grote proza- en poëzie-evenement van Midden-Groningen, wordt op vrijdag 28 oktober voor de vijfde keer gehouden in Hotel Faber in Hoogezand.

Van 20.00 tot 23.00 uur zullen 23 schrijvers en dichters voordragen voor in een sfeervolle setting. Onder hen is ook Erwin de Vries. Hij is natuurlijk vooral bekend als Groningse zanger, maar ditmaal draagt hij eigen gedichten voor ter ere van het 5-jarig jubileum van Woordtalenten. Krzysztof Groen verzorgt de live muziek en de presentatie is in handen van Eltje Doddema. Dichter Gerard Rozeboom is initiatiefnemer en organisator van Woordtalenten.

De deelnemers vormen een mooie mix van jong en oud, amateur en professional. Tijdens dit eerste lustrum van Woordtalenten zijn er optredens uit de regio van  Erwin de Vries, Bianca Kleijwegt, Edo Staal, Ruurd van der Weij, Nico Torrenga, Gerardo Insua Teijeiro, Tineke Boersema, Joyce Bodewes, Albert Greven, Jessica Kersaan, Remda Spoelstra, Monique de Greef, Anke de Klerk, Inge Stuut, Chantal Ramaker, Trijny Puister-Wolf, Ingeborg Nienhuis, Refia Doevendans, Eddy Wullink, Paula Laning, Romano Liu, Ineke Blaauw-de Meij en Louis Hagen.

Cultuurliefhebbers zijn welkom om te komen luisteren naar korte verhalen, gedichten en muziek, zowel in het Nederlands als Gronings. Bezoekers krijgen het eerste kopje koffie of thee met cake gratis aangeboden en er worden hapjes geserveerd. Ook de toegang is gratis, wel is reserveren verplicht. Reserveren kan door te mailen naar info@woordtalentenmiddengroningen.nl.