Linda en Floris van Soldt: ,,Blij terug te gaan naar het centrum van Martenshoek.
Linda en Floris van Soldt: ,,Blij terug te gaan naar het centrum van Martenshoek."

Floris Fietsen terug naar hart Martenshoek

Algemeen

HOOGEZAND – Floris Fietsen, nu nog gevestigd aan de Meint Veningastraat 83 in Martenshoek, gaat terug naar het hart van winkelcentrum Martenshoek, in wat nu het pand is van Koken & Wonen aan de Meint Veningastraat 14. ,,We zijn daar heel erg blij mee’’, aldus Floris van Soldt.

In 2014 opende hij de eerste fietsenzaak aan de Sluiskade 36. Floris Fietsen werd een begrip. ,,We begonnen met een klein assortiment met merken als Cortina, en later Qwic en Trak. Maar wat ook zeer werd gewaardeerd: we repareerden alle merken fietsen, ongeacht waar die waren gekocht.”

Gaandeweg de jaren bleek de vestiging aan de Sluiskade al te klein. In 2017 werd verhuisd naar het voormalige pand van Heko aan de Meint Veningastraat 83. ,,Dat was een keer zo groot en we waren daar heel erg blij mee. We kregen er nieuwe merken bij, de collectie werd steeds completer, vooral ook met de e-bikes. Het werd steeds drukker, zowel met reparaties als de verkoop. We willen zoveel mogelijk uit voorraad leveren, en daar hebben we straks in ons nieuwe pand ook veel meer de ruimte voor’’, aldus Van Soldt.

In de afgelopen jaren hebben de elektrische fietsen een enorme vlucht genomen. Van Soldt zegt dat de e-bikes ongeveer 80 procent van de verkoop omvat, maar ook de gewone fiets is er uiteraard in diverse merken verkrijgbaar, zowel voor volwassenen als kinderen. Van Soldt: ,,We waren al langer op zoek naar een groter pand en dat gaan we nu krijgen op een prachtige plek in het mooie winkelcentrum. Met Koken & Wonen klikte het gelijk en we staan te springen om daar te kunnen beginnen.” Dat is naar verwachting begin maart volgend jaar. ,,Alles wordt daar veel groter, een grotere werkplaats met vijf haken en vijf monteurs en veel meer fietsen voor de verkoop. En ook onze kinderen Leon en Sophie komen in de zaak, ook goed voor de toekomst’’, aldus Floris en Linda van Soldt.