Floris Van Soldt toont de nieuwe driewieler e-bike.
Floris Van Soldt toont de nieuwe driewieler e-bike.

Testdagen en acties e-bikes bij Floris Fietsen in Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND - Wie overweegt een elektrische fiets aan te schaffen of er eens naar wil gaan kijken, doet er goed aan een van de komende drie dagen een bezoek te brengen aan Floris Fietsen aan de Meint Veningastraat 83 in Hoogezand, waar opstap- en testdagen worden gehouden en een e-driewieler wordt geïntroduceerd die kan worden gemaakt van de eigen e-bike.

Komende donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur zijn het weer de opstap- en testdagen. ,,Testen vooraf is heel belangrijk voor de aanschaf van een e-bike om te kijken of die - en welke - bij je past’’, aldus eigenaar Floris van Soldt.

Er staat een heel grote voorraad e-bikes bij Floris Fietsen. Van Soldt: ,,Vandaag testen is morgen al fietsen. Geen wachttijden, maar uit voorraad leverbaar, ook accu’s. We hebben geen leveringsproblemen, omdat we op een goede manier hebben ingekocht en daarom hebben we nu een ruime voorraad.’’ Hij zegt er bovendien trots op te zijn dat hij dealer is geworden van het gerenommeerde merk Tworby. Uniek is met dat merk ook dat de eigen elektrische fiets kan worden omgebouwd tot een e-bike driewieler. ,,Zo hoef je geen dure nieuwe e-bike aan te schaffen, maar kun je op de eigen fiets goed en ook veilig blijven rijden. En met die driewieler heb je een goede balans en dus ook veiligheid in het verkeer’’, aldus Van Soldt.

De komende drie dagen is ook een vertegenwoordiger van het merk aanwezig om uitleg te geven en kan ook de driewieler onder een goede begeleiding worden uitgetest. ,,Dan kun je ook kiezen of het wellicht zinvol is om de eigen e-bike te laten ombouwen.’’ De tot driewieler omgebouwde e-bike heeft naast de goede balans en veiligheid ook het voordeel dat hij niet echt breed wordt, waardoor de fiets nog gemakkelijk door de deur van het fietsenschuurtje kan, of de brandgang.

De komende drie dagen kan men niet alleen fietsen testen, maar zijn er bij Floris Fietsen ook diverse acties met verschillende merken.