De nieuwe corona-testlocatie in Hoogezand.
De nieuwe corona-testlocatie in Hoogezand.

Corona-testlocatie nu ook in Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND - GGD Groningen opent met ingang van vandaag (woensdag) een corona-testlocatie in de gemeente Midden-Groningen; aan de Hora Siccamastraat 2 in Hoogezand. Het is de tiende GGD-testlocatie in de provincie Groningen.

Met de opening van deze testlocatie in Hoogezand wordt voor de inwoners van Midden-Groningen de drempel om zich te laten testen lager, zo meent burgemeester Hoogendoorn. ,,Bij klachten is het altijd raadzaam om je snel te laten testen. Als dat vlakbij je eigen woonplaats kan plaatsvinden, helpt dat om eerder besmettingen op te sporen en zo de verdere verspreiding zo vroeg mogelijk te stoppen. Dat is in het belang van ons allemaal. Maak er dus gebruik van, zou ik zeggen.”

De testlocatie aan de Hora Siccamastraat 2 in Hoogezand maakt gebruik van testkamers. Na het maken van een afspraak kan diegene die zich laat testen zich melden op de afgesproken tijd. Auto’s en fietsen kunnen geparkeerd worden op het parkeerterrein en vanaf daar loopt men naar binnen.

De testlocatie wordt ingericht volgens de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen van het RIVM. De testlocatie is van maandag tot en met vrijdag open van 9.30 tot 15.30 uur. De coronatesten worden alleen op afspraak afgenomen. Hierdoor wordt de verkeersdrukte tot een minimum beperkt. Ook is er een verkeersregelaar aanwezig.

Bij de ingang van de testlocatie staat een informatiebord met instructies voor de bezoekers. Voor de testlocatie geldt een vaste looproute. De looprichting wordt aangegeven met borden.