Bernard Hartlief start in het huidige Hotel Martenshoek met een uniek concept.
Bernard Hartlief start in het huidige Hotel Martenshoek met een uniek concept.

Martenshoek krijgt dagbestedingsrestaurant

Algemeen

HOOGEZAND - Hotel Martenshoek aan de Meint Veningastraat 10 in Hoogezand krijgt een nieuwe bestemming. Het restaurant wordt een (jongeren)dagbestedingsrestaurant, het hotelgedeelte krijgt een woonbestemming voor jongeren met een lichte beperking. In de tuin komt een kas waar onder andere kruiden voor de te bereiden maaltijden worden gekweekt. De catering blijft bestaan.

Per 1 februari wordt Hotel Martenshoek gehuurd door Coraxe Zorg en Welzijn, met aan het hoofd Bernard Hartlief. Hij is afkomstig uit deze regio en werkzaam in de zorg. ,,De doelgroep is een groep jongeren en jongvolwassenen met onder andere een lichte beperking, waardoor ze niet meer thuis kunnen wonen. Ze zitten in de leeftijd van 15 tot 21 jaar, zijn er 24 uur per dag en krijgen ook 24 uur per dag begeleiding’’, aldus Hartlief.

Het is een geheel nieuw concept voor deze regio. Op de bovenverdieping van het hotel krijgen de jongeren een eigen slaapkamer plus badkamer. Ze krijgen een gezamenlijke woonkamer. En het restaurant wordt een dagbestedingsrestaurant, gerund door de doelgroep, waar iedereen welkom is. Voor de keuken zijn twee ervaren horecakoks aangetrokken en ook in de restaurantwerkzaamheden worden de jongeren begeleid. Hartlief noemt het concept voor de doelgroep jongeren ‘leuk, uitdagend en leerzaam’. ,,Het is ook relevant dat ze leren werken en goed functioneren, ook in teamverband’’, aldus Hartlief. Het is niet uitgesloten dat jongeren na deze ervaring ook kunnen uitstromen naar meer zelfstandigheid en mogelijk het reguliere bedrijfsleven.

Bedrijven en particulieren kunnen - net als nu bij Hotel Martenshoek - gebruik blijven maken van de catering; het bezorgen van een gevarieerde keuze aan warme maaltijden of belegde broodjes. De cafetaria is geen onderdeel van het nieuwe concept. Die blijft gewoon zoals die nu ook is, met wel een nieuwe manager.