'Arie' aan de Rembrandtlaan in Hoogezand is er slecht aan toe.
'Arie' aan de Rembrandtlaan in Hoogezand is er slecht aan toe.

Gemeente gaat verwaarloosde beelden opknappen

Algemeen

HOOGEZAND – De gemeente Midden-Groningen gaat aan de slag met achterstallig onderhoud aan beelden. In de komende weken wordt een aantal beelden opgeknapt.

De gemeente Midden-Groningen heeft ongeveer honderd beelden in de openbare ruimte in bezit. ,,Uiteraard is het van belang dat deze werken ook onderhouden worden. De afgelopen jaren zijn er daarom al veel beelden opgeknapt en schoongemaakt. De komende tijd worden meer werken die aan onderhoud toe zijn aangepakt’’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

In de loop van volgende week wordt het ‘Poolstervizier’ van kunstenaar Martin Borchert in het Drevenbos opgeknapt. Begin deze week is ook onderhoud gedaan aan ‘De Driesprong’ van kunstenaar Gerlof Hamersma in het Achterdiep in Sappemeer. Beelden uit Slochteren en Hoogezand worden opgeknapt in een werkplaats. Vorige week zijn drie beelden tijdelijk weggehaald. Deze worden in een werkplaats opgeknapt. Het gaat om de beelden ‘Tiddo’s Kar’ van kunstenaar Tiddo Nieboer aan de Hooilandseweg/Slochterdiep in Slochteren, de ‘Bok’ van kunstenaar Gert Sennema in Siddeburen en ‘Arie’ van kunstenaar Dick Stins aan de Rembrandtlaan in Hoogezand. Het beeld ‘Arie’ wordt met spoed aangepakt omdat het in erg slechte staat blijkt. Ook het HS-kunstwerk aan de Kerkstraat in Hoogezand heeft een opknapbeurt nodig. De gemeente kreeg meerdere meldingen van inwoners over dat kunstwerk. Er wordt gewerkt aan een plan om te kijken op welke manier dit kunstwerk het best opgeknapt kan worden.

De gemeente heeft beelden met achterstallig onderhoud in kaart gebracht. Daarnaast hebben inwoners meldingen gedaan van kunstwerken die aan verzorging toe zijn. Mede op basis hiervan is het onderhoud ingepland. Wie een vraag heeft of wil melden dat er in zijn of haar buurt ook een beeld staat dat aan onderhoud toe is, kan dat melden bij de gemeente en die gaat er dan mee aan de slag. De melding kan worden doorgegeven via Fixi.