De winnaars van de Vrijwilligersprijs met burgemeester Adriaan Hoogendoorn en Adriana Jaarsma van Kwartier Zorg & Welzijn.
De winnaars van de Vrijwilligersprijs met burgemeester Adriaan Hoogendoorn en Adriana Jaarsma van Kwartier Zorg & Welzijn.

‘Vrijwilligers proberen deze gemeente iets mooier te maken’

Algemeen

HOOGEZAND - In Hotel Faber in Hoogezand zijn maandagavond de Vrijwilligersprijzen Midden-Groningen uitgereikt.

,,We hebben twee jaar lang dramatische taferelen meegemaakt met de coronacrisis en de afgelopen twee jaar was ook het vrijwilligerswerk gehandicapt om verbinding met elkaar te hebben. Het zijn moeilijke tijden geweest waarbij de impact groot is geweest, ook voor de sociale levens van de mensen, eenzaamheid bij ouderen, maar ook onder jongeren, door de hele samenleving heen. We zijn als college dan ook heel erg blij met het vele vrijwilligerswerk in deze gemeente. Heel veel dank daarvoor.” Dat zei burgemeester Adriaan Hoogendoorn maandagavond in Hotel Faber bij de uitreiking van de Vrijwilligersprijzen Midden-Groningen.

De zes winnaars van de Vrijwilligersprijs 2021 kregen hun prijs uit handen van burgemeester Hoogendoorn en Adriana Jaarsma, directeur van Kwartier Zorg & Welzijn.

De Vrijwilligersprijs is een financiële ondersteuning voor inspirerende of opvallende vrijwilligersprojecten of -organisaties in deze gemeente. Iedere winnaar kreeg een cheque van 500 euro, door de gemeente beschikbaar gesteld. De winnaars waren de Voedselbank uit Hoogezand, Stichting Vrienden van de Lijwiekstee uit Noordbroek, jeugdwerk ‘t Kon Amper uit Schildwolde, EHBO Hoogezand-Sappemeer, het Brandweermuseum uit Sappemeer en ZNC met Dorpsvereniging Schrijvershoek uit Zuidbroek. In totaal hadden zich 34 organisaties aangemeld voor de Vrijwilligersprijs, waaruit een jury de uiteindelijke winnaars koos.

Burgemeester Hoogendoorn: ,,Het is goed om te zien hoeveel mensen in Midden-Groningen zich vrijwillig inzetten voor hun directe omgeving en onze gemeente. Belangeloos proberen ze de gemeente iets mooier te maken voor haar inwoners. Dat waarderen we als college zeer.”

Het was maandagavond een uitgestelde uitreiking. Al op 30 november 2021 kwam de jury bijeen om de winnaars te kiezen, maar de uitreiking van de Vrijwilligersprijs kon destijds niet plaatsvinden door de coronamaatregelen. Wel werden de winnaars die dag geïnformeerd dat ze de Vrijwilligersprijs 2021 hadden gewonnen.