Oud-wethouder Anja Woortman, zondag InBeeld in het Kielzog.
Oud-wethouder Anja Woortman, zondag InBeeld in het Kielzog.

InBeeld in het Kielzog met Marloes de Boer en Anja Woortman

Algemeen

HOOGEZAND - Het Kielzog in Hoogezand heeft zondag 30 januari weer een InBeeld-editie: een voorstelling waarin de verhalen over twee inwoners van Midden-Groningen centraal staan. Ontmoet deze gewone inwoners van Midden-Groningen en geniet van livemuziek, film en beeldende kunst. De toegang is gratis. 

InBeeld is een mini-documentaire, met beeldend werk en muziek door Bert Hadders. Tijdens de InBeeld-middag ontmoeten de bezoekers twee Midden-Groningers in een mini-documentaire van ongeveer 10 minuten. Daarna presenteert beeldend kunstenares Brigit van der Werff een beeldend werk dat geïnspireerd is op het verhaal van de inwoners. Vervolgens laat zanger Bert Hadders zijn geschreven nummer over deze inwoner horen.

Zondag staan de verhalen van Marloes de Boer en Anja Woortman centraal. Marloes de Boer droomde als klein meisje ervan om een winnend doelpunt te maken voor het Nederlands voetbalelftal. Ze maakte haar droom werkelijkheid en met trots laat ze zien wat ze allemaal heeft bereikt. Voormalig wethouder van Slochteren Anja Woortman durfde als 16-jarige niet te dromen over de carrière die ze nu heeft. Met gaswinning in haar portefeuille vroeg het leven als wethouder haar te veel en ze werkt nu als programmadirecteur gaswinning voor alle aardbevingsgemeenten en de provincie.

De voorstelling is op zondag 30 januari om 13.30 uur te zien in de Kielzog-theaterzaal. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op de website www.kielzog.nl.