De echinacea- en prairietuin van Tuingoed Foltz.
De echinacea- en prairietuin van Tuingoed Foltz.

Midzomerplantenmarkt bij Tuingoed Foltz

Algemeen

MEEDEN - Tuingoed Foltz in Meeden zal zaterdag 16 en zondag 17 juli haar Midzomerplantenmarkt houden. Het evenement staat ook wel bekend als de Salvia- en Echinaceadagen.

Als houder van de Nederlandse plantencollecties salvia en echinacea (zonnehoed) zet Foltz deze plantensoorten dat weekend in de schijnwerpers, waarbij er ook diverse nieuwe soorten worden gepresenteerd. Daarnaast is er extra aandacht voor de grote dahlia-collectie van de kwekerij. Maar er is veel meer te beleven. Er vinden tuinlezingen plaats, er is een beeldenexpositie, home made gebak en er komen diverse gasten. Zo houdt echinacea-veredelaar Marco van Noort die zaterdag een lezing in de prairietuin. Op zondag vertelt eigenaar Andries Bierling over zijn favoriete plantensoort, de salvia. Beide lezingen beginnen om 13.30 uur.

Standhouders

Daarnaast zijn er diverse standhouders. Zo maakt Francis van Dijk (Oju Ona) sieraden van bijzondere stenen, verrijkt Antje Schaap de buitenwereld met fraai keramiek en kruidt Boeket Garni de wereld met oliën. Ook Wim Kluiver is weer aanwezig met eigen gewonnen honing. In de tuinen worden beelden geëxposeerd van Alinda Ottens, René de Boer en Moniek Westerman.

Grote collectie salvia’s 

Bob Foltz en Andries Bierling hebben in de loop der jaren een grote collectie van ruim 200 soorten salvia’s verzameld. Die hebben hun plek gekregen in de speciale salviatuin, waar salvia’s worden gecombineerd met andere lipbloemigen en siergrassen. Tevens hebben ze diverse eigen kruisingen ontwikkeld. Ook de zonnehoeden-collectie (echinacea) is zeer omvangrijk en wordt uitgebreid toegepast in de tuinen. Daarnaast telt de collectie van Foltz zo’n 2500 andere vaste planten, waarvan er veel nu in bloei zijn.

Bezoekers zijn zaterdag 16 en zondag 17 juli van 10.00 tot 17.00 uur welkom. De toegang is gratis.