Tuingoed Foltz aan de Hereweg in Meeden houdt de komende twee weekenden een Najaarsplantenmarkt.
Tuingoed Foltz aan de Hereweg in Meeden houdt de komende twee weekenden een Najaarsplantenmarkt.

Najaarsplantenmarkt bij Tuingoed Foltz in Meeden

Algemeen

MEEDEN - Genieten van de nazomer én je voorbereiden op het winterseizoen: het kan allebei op de Najaarsplanten­markt die plaatsvindt op 18 en 19 september én 25 en 26 september bij specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden.

De Najaarsplantenmarkt geldt als de feestelijke afsluiting van de zomer. Ter ere daarvan gelden flinke kortingen op vrijwel alle planten.

Het najaar is de beste tijd om te planten. Een plant die nu de - nog warme - grond in gaat, heeft volgend jaar al een flinke voorsprong. Extra aandacht is er tijdens de Najaarsplantenmarkt voor siergrassen en najaarsbloeiers als herfstanemoon, zilverkaars, asters, zonnehoeden en salvia’s.

Het eerste weekend - 18 en 19 september - is sieradenontwerpster Francis van Dijk (Oju Ona) te gast. Zij neemt een unieke collectie halskettingen van oude stenen en antieke ornamenten mee. Op 25 en 26 september verrassen De Cruydt-hoeck en De Heliant de bezoekers met verwilderingsbollen, bijzondere zaden en inheemse planten.

Andries Bierling, één van de eigenaren van Tuingoed Foltz, geeft zowel op zaterdag als op zondag om 14.00 uur een rondleiding door de tuinen en geeft daarbij ook informatie over de toepassing van siergrassen en nazomerbloeiers.

In de tuinen staan de indrukwekkende beelden van Alinda Ottens, Moniek Westerman en René de Boer opgesteld. Engelse teas en scones en Gronings-Brabants gebak maken er een nazomers tuinfeest van.

De Najaarsplantenmarkt bij Tuingoed Foltz aan de Hereweg 346 in Meeden is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.tuingoedfoltz.nl.