Afbeelding

Muntendam in vier dagen tijd zes punten rijker

Sport

MUNTENDAM - Derdeklasser Muntendam heeft een uitstekende week achter de rug. Vorige week donderdag werd het inhaalduel tegen EHS ’85 met 3-1 gewonnen en zondag was Muntendam met 2-1 te sterk voor Westerwolde.

Muntendam moest het tegen EHS doen zonder een groot aantal vaste krachten. De gehavende ploeg kwam kort na rust toch op voorsprong tegen de nummer twee in 3B, door een treffer van Rik Raven. Halverwege de tweede helft maakte Dennis de Vries er 2-0 van en Patrick Vasse tekende even later voor de 3-0. Kort voor tijd deden de bezoekers wat terug.

Ook winst in Vlagtwedde

Zondag stapte Muntendam weer als winnaar van het veld. In Vlagtwedde werd Westerwolde met 1-2 verslagen. Muntendam begon niet goed aan het duel. Wat heet: binnen tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Dat bleek een ware wake-up call te zijn, want na een half uur voetballen stond het plots 1-2. Patrick Vasse maakte halverwege de eerste helft gelijk en een paar minuten later kopte Michael Imminga een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal tegen de touwen. Kansen op de 1-3 werden niet benut. Ook een strafschop, in de slotfase van het duel, werd door Muntendam gemist. Het slotakkoord van het duel was overigens minder fraai, aangezien enkele spelers het na een harde tackle met elkaar aan de stok kregen. Dat moest onder anderen Muntendammer Jarno de Vries bekopen met een rode kaart.