Afbeelding

Muntendam knokt zich naar zege op Gieten

Sport

MUNTENDAM - Na twee nederlagen op rij heeft Muntendam eindelijk weer eens weten te winnen. Op eigen veld werd Gieten met 4-2 verslagen.

Na de tegenvallende resultaten van de laatste weken, voor het duel tegen Gieten verloor de ploeg vier van zijn laatste vijf duels, moest Muntendam zowaar naar beneden kijken. De zege tegen Gieten kwam dan ook goed van pas om niet echt in de problemen te komen.

Strijdbare Muntendammers

Muntendam werkte er hard voor om de punten in eigen huis te houden. De strijdbare Muntendammers kregen halverwege de eerste helft loon naar werken. Door een eigen goal van de Drenten kwam de thuisploeg op voorsprong. Drie minuten later stond het alweer gelijk, maar door een rake strafschop van Maikel Hut ging Muntendam toch met een voorsprong op zak aan de thee.
Na ruim een uur spelen zorgde Patrick Vasse voor de 3-1 en een kwartier voor tijd gooide Hut het duel in het slot: 4-1.

Slotoffensief

Even later werd de thuisploeg nog wel tot een tiental gereduceerd wegens een rode kaart van Martijn Schipper en zette Gieten aan, maar meer dan één treffer leverde het slotoffensief niet op: 4-2. Muntendam zelf miste in de persoon van Maikel Hut nog een strafschop, maar die misser kon de ploeg zich veroorloven.