Afbeelding

Muntendam doorbreekt negatieve spiraal

Sport

MUNTENDAM - Ne drie nederlagen in competitieverband op rij, heeft Muntendam zondag eindelijk weer eens gewonnen. Op bezoek bij Engelbert werd het 1-5.

Aanvankelijk wees weinig er nog op dat Muntendam in Engelbert de eerste zege sinds 30 november (4-3 tegen ASVB) zou gaan boeken. De ploeg had in het eerste bedrijf weliswaar veel de bal, maar deed dat daar niet zo gek veel mee. Sterker nog, de meeste kansen waren voor de gastheren. Dat Engelbert vlak voor rust op voorsprong kwam, was dan ook niet geheel onlogisch.

Goals uit strafschoppen en vrije trap

Toch kwam Muntendam nog in de eerste helft op gelijke hoogte: Maikel Hut benutte een strafschop. Na rust was Muntendam de bovenliggende partij. Dat kwam ook tot uiting in de score. Patrick Vasse zorgde voor de 1-2 en Maikel Hut (wederom een penalty) nam de 1-3 voor zijn rekening. Middels een rake vrije trap van Michael Imminga en een goal van Hezhi Albiyatie werd de eindstand van 1-5 bereikt.