Sigrid Hummelen, coördinator van de Wensambulance, neemt de cheque van de Inner Wheel-dames in ontvangst.
Sigrid Hummelen, coördinator van de Wensambulance, neemt de cheque van de Inner Wheel-dames in ontvangst.

Cheque Inner Wheel voor Stichting Wensambulance

Algemeen

HOOGEZAND – Een cheque van 3600 euro. Dat was het cadeau dat de dames van serviceclub Inner Wheel uit Hoogezand vrijdagmiddag aanboden aan de Wensambulance Noord-Nederland.

Het bedrag was de opbrengst van een fair die Inner Wheel in maart had gehouden bij een van haar leden aan het Achterdiep in Sappemeer. Persoonlijk betrokken, sociaal bewogen en internationaal verbonden; dat zijn alle ruim 100.000 leden van Inner Wheel, met serviceclubs in meer dan honderd landen verdeeld over vijf continenten. ,,Wij zijn er voor elkaar, maar zeker ook voor anderen. Dat zie je terug in onze projecten en activiteiten’’, zo stellen zij zelf. 

De leden van de Hoogezand-Sappemeerster serviceclub komen één keer per maand bij elkaar, organiseren regelmatig acties en bepalen dan in onderling overleg waaraan het geld besteed gaat worden. De serviceclub doneert met zekere regelmaat gelden aan goede doelen in Hoogezand en Sappemeer, zoals eerder onder meer aan de Voedselbank, Kledingbank Maxima, Speelgoedbeurs Amalia en Samen en Tafel. Nu was het de beurt aan Stichting Wensambulance Noord Nederland. 

Deze stichting wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen. Zij willen hen met behulp van ambulancevervoer helpen een laatste wens in vervulling te laten gaan en zo een laatste mooie herinnering aan het leven toe te voegen. Het bestuur van de stichting zegt bijzonder blij te zijn met de onverwachte grote gift van de Inner Wheel-dames.