Genodigden bekijken de nieuwe kleedkamers, met rechts sportwethouder Annemiek Hoesen.
Genodigden bekijken de nieuwe kleedkamers, met rechts sportwethouder Annemiek Hoesen.

Nieuwe clubaccommodatie HS ’88 feestelijk geopend

Sport

HOOGEZAND – De nieuwe kleedkamers van HS ’88 op sportpark De Kalkwijck in Hoogezand zijn zaterdag officieel geopend door wethouder Annemiek Hoesen van Midden-Groningen. Zij is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan.

HS ’88-voorzitter Bernd Zinger ging nog even in hoe de nieuwe accommodatie tot stand is gekomen. Met name de laatste tien jaar is op verschillende fronten getracht om het gemeentebestuur ervan te overtuigen dat de oude kleedkamers van begin jaren ‘60 niet meer voldoen aan de huidige normen. In overleg met het bestuur van HS ’88 en de gemeente werd een extern onderzoek uitgevoerd naar de bouwtechnische staat van de kleedkamers en de uitkomst was niet best: de kleedkamers mochten in de huidige staat niet gebruikt worden. Dat was voor de club geen beste uitslag, want volgens het rapport moest de dakconstructie ondersteund worden met stelten midden in de kleedkamers. 

Het rapport heeft er wel toe bijgedragen dat de gesprekken tussen gemeente en HS ’88 wat constructiever gingen verlopen. In september 2022 is de subsidie voor nieuwbouw goedgekeurd. HS ’88 heeft in eigen beheer de totstandkoming van de nieuwbouw met alle betrokken aannemers in een tijdsbestek van ruim één jaar geregeld. Ook zijn vrijwilligers ingezet: Joshua Smit, lid en vrijwilliger namens aannemer Brands, Roel Staal, lid en vrijwilliger voor het elektrisch gedeelte namens zijn bedrijf Qleds en clublid Bert Willemsen, eigenaar van Bouwservice Willemsen, was namens HS ‘88 de controleur. Voor de opening waren alle betrokkenen - gemeente, sponsoren, aannemers, bouwcommissie, bestuursleden, klusklup HS’88, leden, sportverenigingen en buurtbewoners - uitgenodigd. Voorzitter Bernd Zinger over de nieuwe kleedaccommodatie: ,,Deze accommodatie past bij de statuur van onze club: duurzaam, stabiel, kwaliteit, lange termijn en warm.’’