HS '88 wist zaterdag de eerste periodetitel binnen te slepen door met 3-0 te winnen van Westerkwartier. (foto: Jeroen van der Veen)
HS '88 wist zaterdag de eerste periodetitel binnen te slepen door met 3-0 te winnen van Westerkwartier. (foto: Jeroen van der Veen)

HS ‘88 pakt eerste periodetitel

Algemeen

HOOGEZAND - HS ‘88 heeft zaterdagmiddag de eerste periodetitel weten binnen te slepen door thuis met 3-0 te winnen van Westerkwartier. 

HS ’88 begon goed aan de wedstrijd: er werd snel gecombineerd en bij balverlies werd de bal snel teruggewonnen. In de 13e minuut schoot Justin de Groot keihard op de goal, maar de keeper voorkwam een doelpunt. De thuisploeg had duidelijk het betere spel, waardoor in de 24e minuut in korte tijd drie keer op goal werd geschoten, waarbij verdedigers en doelman een treffer konden voorkomen. Vier minuten later was het Figo Kooistra die een kans kreeg, maar de keeper voorkwam wederom een doelpunt. Zo kwamen er meer kansen voor de rust, maar er werd niet gescoord, mede doordat er compact werd verdedigd door Westerkwartier. Wel moesten de gasten na rust met tien man verder, omdat een van hun spelers twee keer geel kreeg. 

Na de thee liet de wedstrijd hetzelfde beeld zien: een beter HS ’88 met meer kansen. Dit leidde in de 52e minuut de 1-0 in. Het was Arno Oosterhof die goed doorging en de openingstreffer scoorde. De grensrechter van Westerkwartier was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter, maar die was overtuigd van zijn gelijk. Nu de score in gang was gezet werd al vrij snel de 2-0 gescoord door Yorick van Dam, die een mooie aanval bekroonde met een doelpunt. Het werd nog 3-0 door een terecht gegeven penalty die werd benut door Sven Rosevink. Keeper Lukas Wijma werd voor het eerst vervangen, zodat reservedoelman Tim Douma zijn eerste minuten kon maken in het eerste elftal. HS ’88 speelde een perfecte wedstrijd en pakte daarmee ongeslagen de eerste periodetitel. 

Trainer Ahmed Mohamed heeft er een goed team van weten te maken dat zich goed manifesteert met inzet van jonge spelers uit eigen kweek. Zaterdag staat wederom een belangrijke wedstrijd op het programma, thuis tegen vv Niekerk. Iedereen is om 14.30 uur welkom op sportpark De Kalkwijck.