Afbeelding

Enerverende wedstrijd tussen ODV en HS ’88 eindigt in 1-1

Sport

WIJNJEWOUDE - Het is HS ‘88 nog niet gelukt om de eerste periode binnen te slepen. Zaterdagmiddag eindigde de topper tegen ODV in Wijnjewoude in een 1-1 gelijkspel.

Vanaf het begin werd met volle overtuiging gestreden door beide partijen, waarbij al snel bleek dat ODV de bovenliggende ploeg was met veel druk op de verdediging van HS ’88, die alle zeilen bij moest zetten. Toch waren het de gasten die in de 9e minuut op voorsprong kwamen door slordig balverlies, waar Sven Rosevink adequaat reageerde en de 0-1 scoorde. De thuisploeg bleef na de tegentreffer met het zelfde elan doorgaan. Dit leidde in de 13e minuut tot een mooie kans, maar de bal ging net over het doel van Lukas Wijma. Toch werd de gelijkmaker gescoord in de 20e minuut: een keihard schot van Auke Linstra werd in de rebound door Senne Linstra binnen geschoten. Het waren de Friezen die gedreven bleven spelen, maar HS ‘88 hield goed stand en kreeg zelfs nog twee mooie kansen via Bas Breuken, maar deze gingen net over en belandden in de handen van de keeper.  

Na de rust gaf HS ’88 meer tegenstand. Toch kwamen er nog mooie kansen voor ODV, maar de aanvallers vonden steeds Lukas Wijma op hun weg. In de 56e minuut moest die al zijn kwaliteiten bijzetten om een doelpunt te voorkomen. Het was een enerverende wedstrijd, waarin door beide ploegen keihard werd gestreden. Scheidsrechter Durk moest vijf keer geel trekken. Het was in de 80e minuut toen ODV nog een kans kreeg, maar door ingrijpen van Wijma belandde het schot op de paal. Het was een spannende wedstrijd waar HS ’88 blij mocht zijn met een punt gezien de krachtsverhoudingen in de eerste helft. 

HS’88 krijgt zaterdag nog een poging om de eerste periode te pakken in het thuisduel tegen Westerkwartier. De wedstrijd begint om 14.30 uur.