Afbeelding

Elfenbloemen- en Eenjarigen-Dagen bij Foltz in Meeden

Algemeen

MEEDEN - Specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden houdt zaterdag en zondag de Elfenbloemen- en Eenjarigen-Dagen. Daarbij draait het allemaal om elfenbloemen (Epimediums) en eenjarige voorjaars- en zomerbloeiers.

Hoe onderling verschillend ook (Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon) beide plantensoorten zijn in deze periode op hun mooist. De Epimediums zijn ook te bewonderen in de speciaal aangelegde bos- en schaduwtuinen.

De Keukentuin 

Het weekend wordt gevuld met heel veel planten van zowel Foltz als gastkweker De Keukentuin, rondleidingen, lekkernijen en de mogelijkheid om te praten met de experts. Jeannette en Marcel Douma van kwekerij De Keukentuin zijn het hele weekend te gast met een smakelijke collectie bijzondere groenteplanten en kruiden. Ze kweken alles zelf en kunnen veel vertellen over het gebruik van iedere soort in de keuken.

Rondleidingen

Op beide dagen vinden rondleidingen plaats in de schaduw- en bostuinen, de moerbedden en de privétuin. Op een ontspannen manier vertelt Andries Bierling veel wetenswaardigheden over zowel de tuinen als specifieke planten. De rondleidingen beginnen om 11.30 en 14.30 uur. Op het terras serveert Maaike Hage koffie, thee, home-made gebak en andere lekkernijen. In de tuinen staat beeldende kunst opgesteld van Alinda Ottens en Patricia Suer.

De Elfenbloemen- en Eenjarigen-Dagen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.