Tijdens de Alternatieve Kwekerijdagen bij Tuingoed Foltz kan men terecht voor een grote variatie aan planten. (eigen foto)
Tijdens de Alternatieve Kwekerijdagen bij Tuingoed Foltz kan men terecht voor een grote variatie aan planten. (eigen foto)

Alternatieve Kwekerijdagen bij Tuingoed Foltz

Algemeen

MEEDEN - Tuingoed Foltz in Meeden organiseert op zaterdag 27 en zondag 28 april de Alternatieve Kwekerijdagen, een internationale plantenmarkt die zich richt op de echte fijnproever. 

Zo’n dertig gespecialiseerde kwekers en andere ‘groene geesten’ uit Nederland, België, Duitsland en Zweden presenteren een unieke collectie van bijzondere planten en andere tuin-gerelateerde zaken. De Alternatieve Kwekerijdagen, voorheen de Noordelijke Kwekerijdagen, onderscheiden zich van veel andere fairs als een echt ‘plantenevenement’, waarbij het draait om andere, nieuwe en onbekende planten. Ieder jaar nemen de kwekers persoonlijke favorieten en nieuwe variëteiten van eigen kweek mee naar Meeden. In totaal worden meer dan 5000 verschillende plantensoorten getoond en verkocht.

Tuinboeken, tuinzaden, tuingereedschap
Daarnaast kunnen bezoekers hun hart ophalen met tuinboeken, tuinzaden en ambachtelijk tuingereedschap. Net als bij de planten zijn originaliteit en kwaliteit de belangrijkste criteria voor deelname. Verschillende kwekers houden op zaterdag om 15.00 uur en op zondag om 12.00 en 15.00 uur een ‘Kwekerspraat’, een enthousiaste minivoordracht over en tussen hun favoriete planten vanuit de eigen stand. Op zaterdag zal om 12.00 uur een nieuwe roos van kwekerij De Bierkreek feestelijk worden gedoopt en beeldend kunstenaars Patricia Suer en Alinda Ottens presenteren hun werk in de tuinen van Foltz.Op het terras worden home-made gebak en andere lekkernijen geserveerd.

De Alternatieve Kwekerijdagen vinden plaats op een vier hectare landgoed rond een authentieke Groningse boerderij aan de Hereweg 346 in Meeden en zijn beide dagen te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.