Mevrouw Römelingh-Rehwinkel in gesprek met burgemeester Hoogendoorn.
Mevrouw Römelingh-Rehwinkel in gesprek met burgemeester Hoogendoorn.

Elisabeth Römelingh-Rehwinkel viert haar 100e verjaardag

Algemeen

HOOGEZAND - Elisabeth Römelingh-Rehwinkel uit Hoogezand vierde dinsdag haar honderdste verjaardag. Reden voor burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen om haar met een bezoek te verrassen.

Elisabeth Rehwinkel werd op 16 april 1924 geboren in Hoogezand in een gezin met tien kinderen, maar verhuisde al in haar jonge jaren naar Westerbroek. Het gezin woonde in een boerderij langs de Rijksweg schuin tegenover Scheepswerf Ferus Smit, vlak bij het Winschoterdiep. De boerderij had dan ook een toepasselijke naam: Meerzicht. In haar jonge jaren werkte ze als naaister bij C&A in Groningen en als huishoudelijke hulp op een boerderij. 

Daar leerde ze ook een boerenzoon kennen, die later haar echtgenoot werd. Ze bleven op de boerderij wonen tot 1982, waarna het echtpaar verhuisde naar Kropswolde en uiteindelijk naar Hoogezand, waar ze op drie verschillende plaatsen woonden. De laatste jaren woonde mevrouw Römelingh in de Gerbrandyhof in Hoogezand, waar het prima wonen was, totdat ze vorig jaar oktober kwam te vallen en een enkel brak. Nu woont ze daarom tijdelijk in zorgcentrum Vliethoven in Delfzijl, waar burgemeester Hoogendoorn haar kwam feliciteren. Als cadeautje had hij een ingelijste kopie van haar geboorteakte meegenomen. Een orchidee van de gemeente was even eerder al bezorgd.