De kersverse politiekids nemen een kijkje in een van de aangiftekamers.
De kersverse politiekids nemen een kijkje in een van de aangiftekamers.

Politiekids worden wegwijs gemaakt in werk politie

Algemeen

HOOGEZAND - De negen politiekids die vorige week door burgemeester Adriaan Hoogendoorn en politieteamchef Timmo Klok als zodanig werden geïnstalleerd, hebben woensdagmiddag hun eerste schreden gezet in het politiewerk in Midden-Groningen.

Dat gaan ze de komende drie maanden elke woensdagmiddag doen. De negen kinderen - allen jongens - zitten in groep 7 van scholen in de wijken Gorecht-West en Spoorstraat-Kieldiep in Hoogezand. Ze gaan met de politie en de gemeente aan de slag met activiteiten waarmee ze inzicht krijgen in het werk van de politie en wat daar allemaal bij komt kijken. De politiekids krijgen een uniek kijkje achter de schermen in de wereld van de politie, met als doel kinderen bewuster te maken van de invloed die ze hebben op hun eigen leefomgeving met regels, normen en waarden, en respect en de opzet was, zoals ze bij de beëdiging ook beloofden, zich ook daarnaar te gedragen. 

Het project begon woensdag met een eerste complete rondgang en uitleg in het politiebureau van Hoogezand. Tijdens de drie maanden is er aandacht voor fysieke en mentale weerbaarheid, en ook het echte politiewerk komt aan de orde, zoals het uitvoeren van snelheidscontroles. Aan het einde van de drie maanden ontvangen de politiekids een diploma uit handen van de burgemeester en de teamchef. 

Politiekids is onderdeel van het project Verbeteren Veiligheid Midden-Groningen. Uit onderzoek blijkt dat de wijken Spoorstraat-Kieldiep en Gorecht-West in Hoogezand het meest kwetsbaar zijn als het gaat om veiligheid. ‘Verbeteren veiligheid Midden-Groningen’ is een van de twintig projecten die onderdeel zijn van het lokale programmaplan Hart voor Midden-Groningen. Met de projecten van Hart voor Midden-Groningen werkt de gemeente aan een goede toekomst van iedere inwoner in de gemeente Midden-Groningen.