Afbeelding

Midden-Groningen gaat duurzaam en sociaal inkopen

Algemeen

HOOGEZAND – De gemeente Midden-Groningen gaat meer haar focus leggen op duurzaam en sociaal inkopen. Dat is een van de uitgangspunten van het nieuwe inkoop- en aanbestedingsbeleid.

Het Inkoop- en aanbestedingsbeleid en het Inkoopkader geven de (beleids)kaders aan die de gemeente hanteert bij al haar inkopen, naast de Europese en nationale aanbestedingswetgeving. Het geactualiseerde Inkoop- en aanbestedingsbeleid gemeente Midden-Groningen 2024 en het Inkoopkader gemeente Midden-Groningen 2024 sluiten aan bij recente landelijke en lokale ontwikkelingen, waaronder het door de gemeente recentelijk ondertekende ‘Manifest maatschappelijk verantwoord opdrachtgeven en inkopen’. Mede hierdoor wordt in het nieuwe beleid bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan duurzaam en sociaal inkopen. 

De komende jaren gaat de gemeente veel ervaring opdoen, waarna dat in 2030 bij alle inkopen de normale gang van zaken is geworden. Het nieuwe beleidsplan wordt aan de gemeenteraad voorgelegd in de vergadering van donderdag 25 april.