Afbeelding

Buurtbuslijn 517 tussen Noordbroek en Hoogezand is succes

Algemeen

HOOGEZAND - Buurtbuslijn 517 van Stichting Stadsvervoer HS blijkt een groot succes. In de eerste drie maanden hebben al ruim 2000 passagiers gebruik gemaakt van deze nieuwe buslijn tussen Noord- en Zuidbroek en Hoogezand.

Het bestuur van Stadsvervoer HS kijkt dan ook zeer tevreden terug op de afgelopen maanden. Ook alle vrijwillige chauffeurs zijn positief over de aantallen passagiers die met hen meerijden. In overleg met de Dorpsadviesraad Noordbroek is besloten om lijn 517 (Noordbroek-Zuidbroek-Sappemeer-Hoogezand v.v.) - op werkdagen een uur eerder te beginnen dan de overige twee buslijnen van Stadsvervoer HS. Zowel Stadslijn 515, die door een groot deel van Hoogezand en Sappemeer gaat, als Buurtbuslijn 516 (Hoogezand-Kolham-Scharmer-Harkstede v.v.) starten zes dagen per week om 8.24 uur vanaf het Medisch Centrum aan de Erasmusweg in Hoogezand. 

Op werkdagen vertrekt de eerste bus 517 al om 7.24 uur vanaf de markt in Noordbroek. Dit vroege tijdstip is gekozen om de leerlingen uit Noord- en Zuidbroek, die naar school gaan op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand, al voor 8.00 uur naar de plaats van bestemming te brengen. Mede hierom is een halteplaats gecreëerd aan de Nieuweweg nabij het zwembad. Iedere schooldag maken veel leerlingen gebruik van deze mogelijkheid. Buurtbuslijn 517 rijdt langs de treinstations Zuidbroek en Hoogezand-Sappemeer, zodat leerlingen uit Noordbroek die in Veendam naar school gaan op het station van Zuidbroek kunnen overstappen. Ook hebben veel reizigers al een maandkaart aangeschaft voor 40 euro, waardoor het reizen nog eens extra voordeling is. Op zaterdag en tijdens de schoolvakanties vertrekt de eerste rit van lijn 517 om 8.24 uur vanuit Noordbroek.

De afgelopen tijd zijn twee wethouders van de gemeente Midden-Groningen meegereisd op de nieuwe route. Annemiek Hoesen ging in februari al mee en wethouder Erik  Drenth vorige week. Beiden waren erg geïnteresseerd en positief over de ontwikkelingen en waren blij dat met name Noordbroek weer is voorzien van openbaar vervoer. Het ontstaan van deze buslijn is mede te danken aan de Dorpsadviesraad Noordbroek in samenwerking met Stichting Stadsvervoer HS. Ook mag de inbreng van Publiek Vervoer Groningen Drenthe en de gemeente Midden-Groningen niet worden vergeten.  Beide wethouders bedankten ook alle vrijwillige chauffeurs van Stichting Stadsvervoer HS voor hun inzet.

Stichting Stadsvervoer HS is nog steeds op zoek naar nieuwe chauffeurs voor hun drie buslijnen. ,,Want zonder voldoende vrijwilliger chauffeurs kunnen deze buslijnen niet in stand worden gehouden.’’ Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met coördinator Lucas Venema van Stichting Stadsvervoer HS via 06-23904204 of via de website www.stadsvervoerhs.nl.