Rens Paternotte (voorzitter district Groningen) reikt, onder toezicht van voorzitter Hans Ubbink 'keien uit aan Eva Anspach en Geert Bolhuis.
Rens Paternotte (voorzitter district Groningen) reikt, onder toezicht van voorzitter Hans Ubbink 'keien uit aan Eva Anspach en Geert Bolhuis.

Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer is 70 jaar jong

Algemeen

HOOGEZAND - Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer (BC-HS) vierde afgelopen zaterdag haar 70-jarig bestaan. De leden verzamelden zich in de vaste speellocatie van Hotel Faber om dit heugelijke feit te vieren. 

Na een korte toespraak van voorzitter Hans Ubbink droeg hij het woord over aan voorzitter Rens Paternotte van het Bridgedistrict Groningen. Na een felicitatie voor de club zette hij twee leden van BC-HS in het zonnetje: Eva Anspach en Geert Bolhuis kregen de Bondskei. Deze onderscheiding wordt uitgereikt door de Nederlandse Bridge Bond aan leden die zich bijzonder verdienstelijke hebben gemaakt voor een bridgeclub. De eer viel toe aan de twee docenten van BC-HS, die al jaren nieuwe bridgers opleiden en niet alleen opleiden, maar ook enthousiast maken voor de bridgesport.

Naast het docentschap was Eva Anspach ook altijd bereid met raad en daad de club bij te staan. Geert Bolhuis is ook nog actief wedstrijdleider en lid van de Technische Commissie. Daarna zongen alle leden onder aanvoering van de Feestcommissie het nieuwe clublied uit volle borst mee. Na de koffie en gebak werd er natuurlijk gebridged. Bij de lunch kwam ook erelid Roland Sköld langs. Mia Bijlholt ook erelid van BC-HS, was de hele dag aanwezig. Na de lunch volgden nog twee ronden bridge. Eerste in de A-lijn werden Eva Anspach en Gea Huizing, Evelien Bax en Petra van Dreven wonnen de B-lijn en Harma Bier en Joop Geeraets pakten de zege in de C-lijn. 

Een vrolijk en voor bridge termen luidruchtig maar heel gezellige muziek- dans- en quizgebeuren, verzorgd door Leediedzjee, was het spetterende en feestelijke einde van een geslaagde dag. Door het dansen voelde menig bridger zich ineens jaren jonger en kan BC-HS nog wel 70 jaar mee.