Door de huiselijke sfeer kunnen families ongedwongen herinneringen ophalen aan hun dierbaren.
Door de huiselijke sfeer kunnen families ongedwongen herinneringen ophalen aan hun dierbaren.

Open dag bij Monuta Hoogezand-Sappemeer

Algemeen

SAPPEMEER - Monuta Hoogezand-Sappemeer organiseert op zaterdag 22 april een open dag in het vernieuwde uitvaartcentrum in Sappemeer. Bezoekers zijn van 10.30 tot 15.00 uur welkom aan de Noorderstraat 163-165. 

Het vernieuwde uitvaartcentrum heeft een huiselijke sfeer gekregen. In plaats van bijvoorbeeld een grote aula is er voor de nieuwe locatie gekozen voor een warme huiskamerlook. ,,De families en genodigden kunnen zo ongedwongen plaatsnemen en herinneringen ophalen aan hun dierbaren. Uiteraard is deze ‘huiskamer’ geschikt om in kleine aantallen een dierbare te herdenken tijdens een kleine bijeenkomst. Dit kan ondersteund worden door foto’s of bewegend beeld op de televisie die in deze ruimte hangt of door muzikale klanken te laten klinken door het aanwezige geluidssysteem’’, aldus Steven Markus, teamleider facilitair.

Open over afscheid
De laagdrempelige huiskamer draagt veel bij aan het open zijn over afscheid. ,,Families voelen zich eerder thuis en in gesprek gaan of blijven op de locatie waardoor het minder een ‘koude bedoeling’ wordt. Hierdoor wordt afscheid nemen bespreekbaarder. Mensen zijn welkom voor een warme drank en hebben de vrijheid om tussen rouwkamer en huiskamer zich te bewegen, waardoor het meer een thuisbezoek zal zijn, maar dan op onze mooie locatie’’, vertelt uitvaartverzorger Freddy Huizeling.

Tijdens de open dag worden er twee lezingen gegeven. ‘Gaan zoals je bent’ richt zich op de mogelijkheden in de hedendaagse uitvaart. De lezing ‘Een levenseinde zonder zorgen’ van Partiar gaat in op wat er allemaal kan worden geregeld rondom het levenseinde. Daarnaast is het mogelijk om vrijblijvend uitvaartwensen te bespreken en vast te leggen op papier, samen met de uitvaartverzorger. Tot slot is er de mogelijkheid om Monuta uitvaartpolissen te laten checken op waarde en/of inhoud. Voor deze dag geldt een vrije inloop.

Wie vragen heeft kan telefonisch contact opnemen met Monuta via 0598 398 101 tussen 9.00 en 16.00 uur. Meer informatie is ook te vinden op www.monuta.nl/open-dag-hs.