Afbeelding

TFC Hoogezand-Sappemeer start seizoen met toertocht

Algemeen

HOOGEZAND - Toer Fiets Club Hoogezand-Sappemeer opent zaterdag 11 maart het seizoen met een toertocht van ongeveer 70 kilometer. De start is om 8.45 uur bij de Damkerk in Hoogezand.

TFC Hoogezand-Sappemeer is een kleine club waarvan de leden op de racefiets tochten rijden in een kleine groep in een matig tempo. Veiligheid staat voorop. Onderweg geven de fietsers elkaar aanwijzingen en er wordt gereden onder begeleiding van een wegkapitein. Het motto is: ‘Samen uit samen thuis’.

De leden komen uit Hoogezand en wijde omgeving. Vaste startplaats voor de tochten is het plein voor de Damkerk in Hoogezand. De groep fietst op dinsdag- en donderdagavond en de zaterdagochtend. Er wordt gereden in een maximale groepsgrootte van tien personen. De afstanden variëren van 45 kilometer op trainingsavonden tot 100 kilometer op de zaterdagmorgen.

Wie er aan denkt om bij TFC Hoogezand-Sappemeer te gaan fietsen, kan vanaf 11 maart gratis en vrijblijvend een keer meefietsen. Fietser en racefiets zijn tot 500 euro verzekerd, mocht er een ongelukje gebeuren. Een keer op proef meefietsen kan op alle zaterdagen in maart. Het vertrek is telkens om 8.45 uur bij de Damkerk in Hoogezand. Deelnemers moeten zelf zorgen voor een racefiets, helm en voldoende drinken. 

Meer informatie, ook over aanmelden, is te krijgen via www.fietssport.nl/clubs/102027 of tfchs@home.nl.