De feestelijke start van lijn 517. Bloemen voor wethouder Hoesen, terwijl stichtingsvoorzitter Frans Smid de aanwezigen toespreekt. (foto: Francisca Venema)
De feestelijke start van lijn 517. Bloemen voor wethouder Hoesen, terwijl stichtingsvoorzitter Frans Smid de aanwezigen toespreekt. (foto: Francisca Venema)

Nieuwe buslijn Noordbroek-Hoogezand feestelijk geopend

Algemeen

NOORDBROEK - Met het onthullen van de bus door wethouder Annemiek Hoesen van Midden-Groningen is zaterdagochtend de nieuwe buslijn 517 van Stichting Stadsvervoer HS officieel van start gegaan op het Marktplein in Noordbroek.

Vanaf vandaag is de derde nieuwe buslijn vanaf Noordbroek, Zuidbroek naar Sappemeer en Hoogezand v.v. in bedrijf. De nieuwe buslijn reed zaterdag meteen volgens dienstregeling en alle passagiers mochten die dag gratis mee. Lijn 517 onderhoudt een verbinding van Noordbroek via Zuidbroek, met halte bij het station, naar Sappemeer en Hoogezand tot halteplaats het Medisch Centrum aan de Erasmusweg. Vanaf daar wordt er weer retour gereden naar Noordbroek. De officiële opening van de nieuwe buslijn werd georganiseerd door Stichting Stadsvervoer HS in samenwerking met de Dorps AdviesRaad Noordbroek. 

Vanaf nu zijn de inwoners van Noord- en Zuidbroek weer door een openbare busverbinding verbonden met Hoogezand en Sappemeer. Vooral voor de inwoners van Noordbroek is dit uiterst belangrijk, omdat ze geen enkele vorm van openbaar vervoer meer hadden vanuit en naar hun dorp. Voor inwoners van beide dorpen zou dit problemen kunnen geven, vooral omdat vele voorzieningen - zoals gemeentehuis van de gemeente Midden-Groningen en het dr. Aletta Jacobs College - in Hoogezand zijn gevestigd. Wethouder Annemiek Hoesen sprak haar waardering uit voor de inspanning van het bestuur van Stadsvervoer om Noord- en Zuidbroek in de dienstregeling te kunnen opnemen. Ook voorzitter Frans Smid was blij met deze nieuwe start. Een van de nieuwe vrijwillige chauffeurs van lijn 517: ,,Ik hoor alleen maar positieve geluiden van de inwoners van Noord-en Zuidbroek. Ze zijn heel blij met deze busverbinding.’’