Niren Scholte Albers aan het werk in zijn nieuwe yogastudio in Sappemeer.
Niren Scholte Albers aan het werk in zijn nieuwe yogastudio in Sappemeer.

Yogastudio Niren opent de deuren in Sappemeer

Algemeen

SAPPEMEER – Yogastudio Niren heeft zaterdag de deuren geopend aan de Noorderstraat 305 in Sappemeer. De opening is verricht door wethouder Annemiek Hoesen van Midden-Groningen.

Yogastudio Niren biedt een gevarieerd aanbod van twaalf verschillende yogastijlen en -lessen, meditatie en mindfulness, van toegankelijk tot intensief. Belangstellenden kunnen losse lessen volgen of een 10-strippenkaart aanschaffen. In de studio in Sappemeer, waar ooit een meubel- en beddenzaak was gevestigd, is na een grondige verbouwing - met ook een geheel nieuwe voorgevel - een prachtige ruimte gecreëerd, die uniek is voor de regio. 

Eigenaar van de studio is Niren Scholte Albers. Hij heeft ruime ervaring: hij begon zijn yogalessen zeven jaar geleden in Brabant en woont nu drie jaar in Sappemeer. Op yogagebied is hij in deze gemeente geen onbekende, want hij verzorgde geruime tijd yogalessen op Sportschool Sens in Hoogezand. Ooit zegde Scholte Albers zijn toenmalige baan op, volgde yoga(docenten)opleidingen in India en later in Amsterdam en rondde een docentenopleiding in vele yogastijlen en mindfulness doeltreffend af. Zelf had Scholte Albers, voor hij met zijn studie begon, al een spirituele en meditatieve achtergrond, van jongs af aan meegekregen, onder meer van zijn ouders. ,,Yoga werkt op veel terreinen, ook tegen stress, en is goed voor het hele lichaam, want alle spieren worden gebruikt, de bloedsomloop wordt verbeterd en yoga krijgt ook steeds meer ingang in de moderne wetenschap’’, aldus Scholte Albers. 

Wethouder Annemiek Hoesen noemt de nieuwe yogastudio een aanwinst voor de gemeente Midden-Groningen. Wie meer wil weten kan kijken op de website: www.niren.nl.