Caroline van Staveren in haar nieuwe bruidsmodezaak.
Caroline van Staveren in haar nieuwe bruidsmodezaak.

Bruidsatelier Handmade Bridelgowns geopend in Sappemeer

Algemeen

SAPPEMEER - ‘Jouw droomjapon wordt met liefde en passie gemaakt’ is de slogan van Caroline van Staveren. Afgelopen zaterdag werd haar Bruidsatelier Handmade Bridelgowns aan de Noorderstraat 305 in Sappemeer geopend door wethouder Annemiek Hoesen van Midden-Groningen.

Caroline van Staveren werkt al meer dan 30 jaar in de bruidsmode. ,,Toen ik 5 jaar was ben ik al begonnen achter een plastic naaimachine. Ik begon in 1984 op de modevakschool: eerst met de opleiding Costumière en daarna nog een jaar Couture, waarbij ik stage liep bij Frank Govers, waar ik nog 4 jaar ben blijven werken’’, blikt ze terug. Ze werkte in diverse zaken en op haar 21e begon ze bij Giovanna Bruidsmode in Mijdrecht, waar ze bruidsjaponnen vermaakte en grote showstukken ontwierp en uitvoerde. Caroline: ,,Mijn droom was altijd om ontwerpster te worden. Intussen heb ik meer dan 100 bruidsjurken gemaakt en vele andere kleding, maar mijn hart ligt nog steeds bij de bruidsmode. Na zoveel jaar ervaring kan ik wel zeggen dat ik een specialist ben.’’ 

Nu ontwerpt en maakt ze bruidsjurken en verzorgt vermaakwerk voor diverse regionale bruidshuizen. Van Staveren kan alles maken: vanaf een schets tot de meest exclusieve bruidsjapon. ,,Ik hoop nog jaren mensen blij te kunnen maken met een uniek, voor hen ontworpen kledingstuk. Verder help ik vele bruiden om hun gekochte japon perfect passend te maken. Neem gerust contact op als je geïnspireerd bent of zelf een idee hebt en iemand zoekt om het vakkundig uit te voeren. Onder het genot van koffie of thee kunnen we de mogelijkheden bespreken. En wie weet: maak ik dan wel jouw droomjurk’’, aldus Van Staveren. Voor meer informatie: 06-18869036 of www.handmadebridalgowns.com.