Niet alleen een jaarlijkse vlag voor het gemeentehuis, maar nu ook een regenboogagenda voor de doelgroep.
Niet alleen een jaarlijkse vlag voor het gemeentehuis, maar nu ook een regenboogagenda voor de doelgroep.

Midden-Groningen krijgt toch een Regenboogagenda

Algemeen

HOOGEZAND – Midden-Groningen krijgt toch een Regenboogagenda voor de LHBTI+-gemeenschap in de gemeente, ondanks het feit dat er ook mensen zijn die hebben laten weten dat een aparte ‘behandeling’ niet noodzakelijk is.

In het beleid 2024-2025 zijn er verschillende actiepunten opgenomen waar de gemeente Midden-Groningen aan wil werken, waaronder een Regenboogagenda en de inrichting van een antidiscriminatie-voorziening. Die moeten bijdragen aan een gemeenschap waarin iedereen, zeker ook LHBTI+-mensen, zich belangrijk, gerespecteerd en een deel van de samenleving voelt. 

De Regenboogagenda wordt aan de gemeenteraad voorgelegd om daar verder over van gedachten te wisselen. Volgens wethouder Evert Offereins past daar ook voorlichting op scholen en sportverenigingen bij. Inwoners van de gemeente Midden-Groningen die te maken krijgen met discriminatie kunnen contact opnemen met het Discriminatie Meldpunt Groningen (DMG). Die zorgt voor een luisterend oor, de registratie van klachten en kan eventueel de klager ondersteunen bij verdere stappen. Daarnaast krijgt het DMG de taak om een educatieve en preventieve rol binnen deze gemeente op zich te nemen. Hiervoor is de verordening aangepast.