Afbeelding

Het vroegere Hoogezand keert terug op veelbesproken hoekpand

Algemeen

HOOGEZAND - Welke historische foto’s komen (tijdelijk) op het verwaarloosde hoekpand tegenover Hotel Faber in Hoogezand? Het publiek mag hierover meebeslissen. 

Het pand op de hoek van de Kerkstraat en de Meint Veningastraat is in slechte staat. Onlangs is het pand gekocht door de gemeente Midden-Groningen en zij gaan ermee aan de slag. Om het aangezicht op korte termijn te verbeteren wordt het pand geschilderd en komen er grote foto’s op te hangen waarop te zien is hoe het vroeger was in Hoogezand. Dit past bij het thema van een wandelroute die hier start: ‘Van Faber naar de sluis’. Tijdens deze wandeling ontdekt men hoe het er vroeger uitzag in Hoogezand en Martenshoek. 

Iedere geïnteresseerde en zeker inwoners van Hoogezand mogen suggesties doen welke foto’s er op het pand komen. Op de websites van Beeldbank Groningen en het Historisch Archief Midden-Groningen zijn veel foto’s van vroeger te vinden. Of misschien hebben mensen zelf een bijzondere foto die ze willen nomineren. Zij kunnen tot 18 september een link met hun favoriete foto mailen naar info@ontdekmiddengroningen.nl en wie weet wordt deze foto op het pand aangebracht. Is er geen plek op het pand? Wellicht is de foto op een andere manier terug te zien in de maand oktober. In de eerste week van oktober moet de aankleding van het pand voltooid zijn. 

Eerder werd op initiatief van Ontdek Midden-Groningen in Sappemeer een slooppand helemaal aangekleed met tekeningen over Aletta Jacobs. Dit oogstte veel lof van passanten en is volgens de buurt een grote verbetering,