Afbeelding

Opnieuw drugspand in Hoogezand gesloten

Algemeen

HOOGEZAND - De gemeente Midden-Groningen heeft opnieuw een pand in Hoogezand gesloten voor een periode van drie maanden omdat er drugs werden verhandeld. 

Dat gebeurde woensdag. In de woning trof de politie onder andere een handelshoeveelheid harddrugs, diverse lege gripzakjes en twee weegschaaltjes aan. Voorafgaand aan de doorzoeking ontving de politie via Meld Misdaad Anoniem meldingen dat er vanuit de woning drugshandel zou plaatsvinden. De burgemeester kan op grond van de wet panden sluiten waarbij sprake is van overtreding van Opiumwet. Burgemeester Hoogendoorn is daar duidelijk over. ,,Met deze sluiting laten we merken dat de handel in drugs in Midden-Groningen niet wordt getolereerd. De bekendheid van het pand als drugsadres wordt daarmee geannuleerd en de handel wordt op dit adres daadwerkelijk en structureel beëindigd. Daarnaast laat deze zaak zien dat meldingen via Meld Misdaad Anoniem waardevolle informatie voor de politie en de gemeente oplevert.’’ 

Het drugsbeleid van de gemeente Midden-Groningen heeft tot doel om de openbare orde en de volksgezondheid te beschermen. Die kan ernstig worden aangetast door drugsgerelateerde activiteiten. De burgemeester doorbreekt zo de link van het pand met het drugs- en criminele circuit. Tijdelijke sluiting zorgt voor meer veiligheid en leefbaarheid in de samenleving. Het gemeentelijk drugsbeleid staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging van verdachten. Het Openbaar Ministerie neemt daarover een beslissing. 

Voor meldingen over criminaliteit kunnen inwoners contact opnemen met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Melden kan ook 24 uur per dag via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.