Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen.
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen. Pepijn van den Broeke

Burgemeester sluit drugspand in Kiel-Windeweer

Algemeen

KIELWINDEWEER - Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen heeft in Kiel-Windeweer een pand gesloten voor een periode van 14 dagen. Het betreft hier een spoedsluiting. Aansluitend overweegt de burgemeester op basis van alle informatie die de komende twee weken binnenkomt of een sluiting voor de duur van zes maanden noodzakelijk is.

Op 21 en 22 augustus heeft de politie op dit adres een drugslaboratorium aangetroffen en een grote hoeveelheid drugs, drugsafval en chemicaliën om drugs te kunnen maken. Bovendien is er door de politie een overleden persoon aangetroffen. De politie heeft het laboratorium ontmanteld en is gestart met een strafrechtelijk onderzoek.

,,Ook vanuit mijn verantwoordelijkheid voor de openbare orde, de leefbaarheid en de volksgezondheid in Midden-Groningen treed ik hard op tegen zulke misstanden. Dit is buitengewoon schokkend’’, aldus burgemeester Hoogendoorn. ,,Omdat er sprake lijkt van zeer ernstige strafbare feiten heb ik tot deze spoedsluiting besloten, in de verwachting dat dit de leefbaarheid en veiligheid in de omgeving ten goede komt.”

De burgemeester kan op grond van de wet panden sluiten waarbij vermoedelijk sprake is van drugsgerelateerde misdrijven. Het drugsbeleid van de gemeente Midden-Groningen heeft tot doel de openbare orde en de volksgezondheid te beschermen. Het gemeentelijk drugsbeleid staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging van verdachten. Het Openbaar Ministerie neemt daarover een beslissing.