In de woning in Hoogezand werd onder meer 3 kilo hennep aangetroffen.
In de woning in Hoogezand werd onder meer 3 kilo hennep aangetroffen.

Opnieuw drugspand in Hoogezand gesloten

Algemeen

HOOGEZAND - Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen heeft vorige week een huurwoning in Hoogezand gesloten voor een periode van drie maanden wegens overtreding van de Opiumwet.

In het afgelopen jaar is bij de politie een tiental meldingen van overlast op dit adres in verband met alcohol en/of drugs binnengekomen, plus meldingen over kortdurende aanloop en hinder. Naar aanleiding van deze meldingen heeft de politie de woning doorzocht. Daarbij zijn ruim 3 kilo hennep, een kilo hasj, 6 gram harddrugs, ruim 9000 euro aan contant geld en een vuurwapen aangetroffen.

Het drugsbeleid van de gemeente Midden-Groningen heeft tot doel de openbare orde en de volksgezondheid te beschermen. Deze wordt ernstig aangetast door drugsgerelateerde activiteiten. Tijdelijke sluiting zorgt voor meer veiligheid en leefbaarheid in de samenleving. ,,De vele meldingen over overlast op en nabij dit adres wijzen op een grote aantasting van de leefbaarheid en het woongenot in deze wijk. Daarnaast is er door politie in deze woning een zeer grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Dat wijst op grootschalige handel in drugs en dat wordt in Midden-Groningen uiteraard niet getolereerd. Dit alles bij elkaar heeft ertoe geleid dat ingrijpen in deze situatie voor mij absoluut noodzakelijk was’’, aldus de burgemeester.

Elles Dost, bestuurder van woningcorporatie Lefier: ,,Als verhuurder is het mede onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor een veilige woonomgeving voor onze huurders en hun buren. Het is daarom verboden om softdrugs, harddrugs of andere verboden middelen te verhandelen, te produceren of in groepsverband te gebruiken in onze huurwoningen of in de directe omgeving daarvan. Daarom hanteren wij een zero-tolerance-beleid op dat gebied. Dat betekent dat we de huurovereenkomst zo snel mogelijk laten ontbinden en overgaan tot ontruiming van het pand.”