Afbeelding

Drugspand in Hoogezand gesloten

Algemeen

HOOGEZAND - De gemeente Midden-Groningen heeft opnieuw een pand gesloten waar drugs werd verhandeld, dit maal in Hoogezand.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft de huurwoning gesloten voor drie maanden. In de woning heeft de politie onder andere een handelshoeveelheid soft- en harddrugs, attributen voor de handel in drugs, een wapen (gaspistool), munitie en 2.500 euro contant geld aangetroffen. De burgemeester kan panden sluiten waarbij sprake is van overtreding van de Opiumwet. ,,Met de sluiting laten we merken dat de handel in drugs in Midden-Groningen zoals op dit adres niet wordt getolereerd. De bekendheid van het pand als drugsadres wordt daarmee geannuleerd en de handel wordt op dit adres daadwerkelijk en structureel beëindigd’’, aldus Hoogendoorn.

Het drugsbeleid van de gemeente Midden-Groningen heeft tot doel om de openbare orde en de volksgezondheid te beschermen. Die wordt, zo wordt gesteld, ernstig aangetast door druggerelateerde activiteiten. Tijdelijke sluiting zorgt voor meer veiligheid en leefbaarheid in de samenleving. De burgemeester doorbreekt zo de link van het pand met het drugs- en criminele circuit. Het gemeentelijk drugsbeleid staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging van verdachten. Het Openbaar Ministerie neemt daarover een beslissing.