Afbeelding

Drugspand Kiel-Windeweer blijft langer dicht

Algemeen

KIEL-WINDEWEER - Burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen heeft een terrein en de daarop aanwezige gebouwen in Kiel-Windeweer voor zes maanden gesloten. 

Hat gaat om het terrein waar de politie in augustus een drugslaboratorium heeft aangetroffen. Er is toen een grote hoeveelheid drugs, drugsafval en chemicaliën gevonden om drugs te kunnen maken. Verder is op het terrein een overleden man aangetroffen door de politie. Het is aannemelijk dat de aangetroffen drugs op het terrein werden verkocht, afgeleverd of verstrekt dan wel daartoe aanwezig waren. Burgemeester Hoogendoorn: ,,We treden hard op tegen de productie van en de handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt. Het veiligheidsgevoel van onze inwoners en de leefbaarheid in wijken en dorpen staan daarbij voorop.’’ 

De burgemeester kan op grond van de Opiumwet panden sluiten waarbij vermoedelijk sprake is van druggerelateerde misdrijven. Het drugsbeleid van de gemeente Midden-Groningen heeft tot doel de openbare orde en de volksgezondheid te beschermen. Deze wordt ernstig aangetast door druggerelateerde activiteiten. Hoogendoorn doorbreekt met deze sluiting de link van het terrein met het drugs- en criminele circuit. Tijdelijke sluiting zorgt voor meer veiligheid en leefbaarheid in de directe omgeving van het terrein. Het gemeentelijk drugsbeleid staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging van verdachten. Het Openbaar Ministerie neemt daarover een beslissing.