Afbeelding

Bespaarcafé in Kiel-Windeweer

Algemeen

KIEL-WINDEWEER - Het is hoog tijd om de energiekosten naar beneden te brengen. Daarom organiseren de Kielster Energiecoöperatie en de VPBK op zaterdag 24 september van 13.00 tot 16.00 uur een Bespaarcafé. Ze worden daarbij ondersteund door de gemeente Midden-Groningen.

De hoogte van de energierekening explodeert. Het stookseizoen wat uitstellen, de thermostaat een graad lager zetten of een extra trui aantrekken helpt niet voldoende als het huis niet goed geïsoleerd is. Door goed te isoleren houdt men de warmte beter in huis. Daardoor hoeft men minder te stoken; elke winter opnieuw. Tijdens het Bespaarcafé wordt gedemonstreerd met welke - vaak eenvoudige - materialen men aan de slag kan met vloer-, dak- en eventueel gevelisolatie. Centraal staan isolatiematerialen die bij de bouwmarkt te koop zijn en ook ecologische, duurzame materialen. Daarnaast worden in het Bespaarcafé praktische voorbeelden getoond. De gemeente Midden-Groningen is vertegenwoordigd tijdens het Bespaarcafé om te vertellen over subsidiemogelijkheden. Verder zijn er energiecoaches aanwezig die praktische tips kunnen geven. Het is ook mogelijk om met de energiecoaches een vervolgafspraak thuis te maken. Tijdens het Bespaarcafé vragen de initiatiefnemers bezoekers om een paar vragen te beantwoorden. Hieraan is een prijsvraag verbonden.

Het Bespaarcafé wordt op 24 september gehouden in de voormalige Albrondaschool aan de Pieter Venemakade 59 in Kiel-Windeweer. Koffie, thee, fris en koek staan klaar.