Wethouder Peter Verschuren (links) met Roelf de Haan, voorzitter van de Kielster Energiecoöperatie.
Wethouder Peter Verschuren (links) met Roelf de Haan, voorzitter van de Kielster Energiecoöperatie.

Wethouder Verschuren opent zonnedak Kiel-Windeweer

Algemeen

KIEL-WINDEWEER - Wethouder Peter Verschuren van de gemeente Midden-Groningen heeft afgelopen week het zonnedak van de Kielster Energiecoöperatie officieel geopend. Het zonnedak bevindt zich op de stal van het loonbedrijf van Peter Ziel aan de Semsweg tussen Kiel-Windeweer en De Groeve. 

De openingshandeling bestond uit het in ontvangst nemen van een pruimenboompje, volgehangen met de toekomstverwachtingen op energiegebied van de bewoners van Kiel-Windeweer.

Samenwerken met de gemeente Midden Groningen was een belangrijk thema in het verhaal van wethouder Peter Verschuren. De gemeente Midden-Groningen gaat aangeven hoe de woningen in de verschillende dorpen en wijken in de toekomst verwarmd zullen worden. Dat doet ze graag in samenspraak met de energiecoöperaties die in de gemeente actief zijn. De coöperaties kunnen aangeven wat de bewoners willen en wat haalbaar is in hun dorp.

Roelf de Haan, voorzitter van de Kielster Energiecoöperatie, wees op de samenwerking met de Vereniging Plaatselijke Belangen Kiel-Windeweer (VPBK) en Nieuwe Compagnie. De Kielster Energiecoöperatie en de VPBK werken samen als het gaat om de energietransitie en het ophalen van de informatie van bewoners van Kiel-Windeweer.

In de komende periode gaat de Kielster Energiecoöperatie kijken of er belangstelling is voor een tweede energieproject. De coöperatie peilt de belangstelling voor deelauto’s (ter vervanging van de tweede auto van huishoudens) en gaat bewoners bijstaan in het energiezuiniger maken van de woning door het opleiden van twee bewoners tot energiecoach.