De afstudeerhoeden gaan de lucht in nadat de diploma's zijn uitgereikt.
De afstudeerhoeden gaan de lucht in nadat de diploma's zijn uitgereikt.

Ook laatste diplomeringsavond Aletta één groot feest

Algemeen

HOOGEZAND - Op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand is woensdag de serie van zes feestelijke diplomeringsavonden afgerond. Dit keer kregen de geslaagden van de afdeling vmbo-kb hun welverdiende diploma. 

Er was alle reden voor feest in Hoogezand, want de slagingspercentages op het Aletta zijn hoog. Ineke de Roo, algemeen directeur/bestuurder: ,,We zijn trots op de geslaagde leerlingen en de docenten die de leerlingen begeleid hebben. Het was voor het eerst sinds corona dat er geen extra herkansing was voor de kandidaten. Deze leerlingen hebben in hun schoolloopbaan natuurlijk wel te maken gehad met onderwijs dat plaatsvond in corona-tijd. Ik heb er veel bewondering voor dat het zo veel leerlingen gelukt is een diploma te halen.”

Willeke Doornbos, directeur onderwijs ad interim: ,,Landelijk vallen de resultaten tegen en veel scholen halen niet het niveau van voor de coronaperiode. Op het Aletta lukt dat wel en dat is heel goed. Op de afdelingen vmbo-bb + lwt en pro zelfs 100 procent en op de afdelingen mavo en vmbo-kb bijna 100 procent. En ook de slagingspercentages van de afdelingen havo en vwo zijn goed.”

De afgelopen twee week was het dus gedurende zes avonden feest in de mooi versierde theaterzaal van het Aletta, waar de geslaagden van de afdelingen pro, vmbo, mavo, havo en vwo onder luid applaus van ouders, vrienden, familie, docenten en mentoren werden ontvangen. Na het officiële gebeuren inclusief de diplomaondertekening, werd er een foto gemaakt op de trap waar de afstudeerhoeden de lucht ingingen. Ook werden er leuke herinneringsfoto’s gemaakt in de nostalgische fotobus op het schoolplein. Het bleef daarna nog lang gezellig druk op het schoolterrein, waar onder het genot van een hapje en een drankje gezellig werd nagepraat door de gasten.