Afbeelding

Toneelgroep Scharmer krijgt subsidie voor openluchtspel

Algemeen

SCHARMER - Toneelgroep Scharmer ontvangt een bedrag van 7.500 euro van het Cultuurfonds Groningen voor het openluchtspel ‘’n Dochter om te smokken’, dat in september wordt opgevoerd. 

De toneelgroep Scharmer, onderdeel van Dorpsvereniging Scharmer, viert het 40-jarig bestaan met de opvoering van dit blijspel, dat in de Groninger taal wordt gespeeld door inwoners van het dorp. De Dorpsvereniging Scharmer ontvangt de subsidie voor de viering van het jubileum en de grote inzet van vrijwilligers. De leden van de toneelvereniging zijn al vanaf half januari met veel enthousiasme aan het repeteren voor het eerste openluchtspel dat ze gaan opvoeren.

In totaal investeert het Cultuurfonds in het eerste kwartaal van 2024 voor 151.934 euro in 36 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie Groningen. Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor kunst-, cultuur-, en natuurprojecten. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen zijn te vinden op www.cultuurfonds.nl. Op 1 juli kijkt het Cultuurfonds Groningen welke projecten een bijdrage krijgen in het tweede kwartaal. Deze aanvragen moeten uiterlijk zondag 19 mei online worden ingediend. Voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen geldt een versnelde procedure.