Na een uur en drie kwartier wachten kan de mevrouw uit de Vosholen met een volle tank naar België.
Na een uur en drie kwartier wachten kan de mevrouw uit de Vosholen met een volle tank naar België.

Even heel goedkoop tanken in Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND – Twee lange rijen auto’s zondagmorgen voor het TinQ-tankstation aan de Hoofdstraat in Hoogezand, waar de brandstofprijzen tijdens een ‘PitStop’-actie gedurende 22 minuten terug werden gebracht naar de historisch lage prijzen van 22 jaar geleden.

En dat betekende eurobenzine voor 1,15, super voor 1,20 en diesel voor 0,85 cent. Het aanwezige TinQ-‘PitStop team’ zou er alles aan doen om in 22 minuten tijd zoveel mogelijk deelnemers - er was ruimte voor 30 - te laten profiteren van deze historische prijzen. En dat lukte. 

TinQ organiseerde de actie in samenwerking met Grand Prix Radio, waar 22 van de in totaal bijna 400 TinQ locaties waren geselecteerd. De juiste 22 minuten werden pas een half uur voor aanvang via een app bekendgemaakt. Dat werd 11.41 uur, maar de eerste, een mevrouw uit de wijk De Vosholen stond er al om 10.00 uur. ,,Ik vind dit prachtig, we moeten later naar België, dus dit is mooi meegenomen.’’ Ook de andere wachtenden waren positief gestemd, maar in spanning of het allemaal binnen de 22 minuten zou lukken. 

Verkeerregelaars leidden de stroom in goede banen, maar toen één van de vier pompen het niet bleek te doen was er even oponthoud. Na 17 minuten deed de pomp het weer, maar toen was al besloten om van de 22 minuten 27 te maken.