De deelnemers leren beter om te gaan met een computer. (foto: Biblionet Groningen)
De deelnemers leren beter om te gaan met een computer. (foto: Biblionet Groningen)

Computervraagdagen in Bibliotheek Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND - DIG050 en de Bibliotheek Hoogezand gaan nauw samenwerken om de Computervraagdagen van SeniorWeb te organiseren. Van 16 tot en met 22 januari vinden deze dagen plaats in de Bibliotheek Hoogezand.

,,De hele week kunnen belangstellenden terecht met hun vragen over de computer, laptop, tablet of telefoon’’, zegt Manon de Velde-Harsenhorst van de bibliotheek. ,,Ook helpen wij hen bij het Informatiepunt Digitale Overheid met het vinden van informatie van de online overheid, zoals bijvoorbeeld aan het gebruik van DigiD of het aanvragen van toeslagen. Door de samenwerking met DIG050 kunnen we ook mensen helpen met hardware problemen. Ervaren mensen van DIG050 zullen in de bibliotheek kapotte apparaten repareren. Ook is er de mogelijkheid je in te schrijven voor een computercursus of een gratis lidmaatschap bij SeniorWeb. Alle activiteiten zijn gratis, iedereen is welkom en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.’’ 

Ook Hans Huiting van DIG050 is positief. ,,Een hele mooie samenwerking. Op deze manier kunnen we nog meer mensen helpen’’. Over verdere samenwerking is ook al nagedacht. Zo zullen de robotpoes Lotje en de robothond Sjakie tijdens de Computervraagdagen worden gepresenteerd. ,,Een groot publiek kan dan met hen kennismaken’’. Het volledige programma is te bekijken in de bibliotheek en bij DIG050. Online is er meer informatie te vinden via de agenda van de Bibliotheek Hoogezand of de website van SeniorWeb.