Naast diverse cursussen zijn er nu ook nieuwe inloopspreekuren in de bibliotheek. (foto: Biblionet Groningen)
Naast diverse cursussen zijn er nu ook nieuwe inloopspreekuren in de bibliotheek. (foto: Biblionet Groningen)

Gratis inloopspreekuren in Bibliotheek Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND – Bij de bibliotheek in Hoogezand starten deze maand drie nieuwe inloopspreekuren. Men kan in het vervolg terecht bij de energiecoach, budgetcoach en een coach om rookvrij te leren leven.

Alle spreekuren zijn gratis voor inwoners van de gemeente Midden-Groningen. De energiecoach start op dinsdag 16 mei en geeft tips hoe energie te besparen in en om het huis. Elke dinsdag van 12.00 tot 13.00 is er een inloopspreekuur waar vragen kunnen worden gesteld. Desnoods komt de coach thuis om te kijken waar bespaarmogelijkheden liggen.

De budgetcoach, die hulp geeft bij geldzaken, begint op vrijdag 26 mei. Wie problemen heeft met de administratie, wil (be)sparen, toeslagen aanvragen of een kind heeft dat 18 jaar wordt kan deze en alle andere geldvragen stellen aan de budgetcoach. Die is iedere vrijdagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur aanwezig in de bibliotheek.  

De ‘rookvrij leren leven’-coach helpt bij het stoppen met roken. Veel mensen vinden het moeilijk om te stoppen met roken en hebben al meerdere pogingen gedaan. Maar als het simpelweg niet lukt, is het wellicht gemakkelijker wanneer iemand met een coach praat. Er zijn namelijk verschillende manieren om te stoppen met roken. Elke tweede donderdag van de maand kunnen belangstellenden bij Henk-Anne Dijkstra terecht, voor het eerst op donderdag 11 mei van 10.00 tot 12.00 uur. Dijkstra heeft professionele kennis en ervaring. 

Alle spreekuren zijn ook terug te vinden op www.biblionetgroningen.nl/agenda.